Lucky Little Gods peliarvostelu

Minkälainen kolikkopeli on Lucky Little Gods?

Lucky Little Gods -videokolikkopeli on saanut monia vaikutteita nostalgisesta kiinalaisesta mytologiasta, ja tämän kiehtovan pelin mukana pelaaja pääsee juhlimaan perinteistä kiinalaista uuden vuoden juhlaa jumalien seurassa. Iloinen kiinalainen tunnelma on pelissä koko ajan mukana, ja kaiken lisäksi pelaaja voi nauttia täysin siemauksin aidosta kiinalaisesta, perinteisiin pohjautuvasta musiikista. Pelaaja pääsee tutustumaan pelin teemaan, henkilöhahmoihin ja toimintaan mukavasti leikkirahan avulla, jolloin pelin eteneminen on jo tuttua oikealla rahalla pelattaessa. Pelistä on olemassa myös kattava esittelyvideo uusia pelaajia varten.

Panostaminen ja voittoluokat

Lucky Little Gods on tekniikaltaan normaali videokolikkopeli, jossa on kolme riviä ja viisi kelaa. Kiehtova, Kiinan monipuoliseen historiaan perustuva kolikkopeli sopii kaikenkokoisille pelibudjeteille, myös niin sanotuille high roller -pelaajille, jotka pelaavat kierroksittain aina suurilla panoksilla. Pelin minimipanos on lähes jokaiselle kukkarolle sopiva 0,30 euroa ja maksimipanos mahtava 300 euroa kierrosta kohden. Pelaajalla on loistava

mahdollisuus valita kierroksittain panostettava summa ja kolikon arvo, tai pelata helposti koko pelin ajan samalla panoksella. Pelaajalla on käytössään myös automaattipeli, jota pelataan käyttämällä kätevää “autoplay-toimintoa”.

Lucky Little Gods -kolikkopelissä ei ole progressiivista jackpot-peliä, mutta pelaaja voi hankkia itselleen mukavia voittopotteja panostamalla isommilla panoksilla. Pelatessaan kannattaa pyytää onnetar mukaan pelin tiimellykseen, sillä kiehtovasta pelistä voi saada suurimmillaan jopa satojen tonnien rahasummia. Unelmat, pienet ja suuret on mahdollista toteuttaa, kun onnettaren käsi pyörittää pelin keloja. Lucky Little Gods -videokolikkopelin teoreettinen palautusprosentti on 96,50%, joka edustaa kolikkopelien keskuudessa yleistä hyvää keskitasoa.

Erikoistoiminnot

Pelissä on kolme erikoistoimintoa, joista ensimmäisenä voidaan mainita kultaisen puun tarjoama scatter-bonus, joka aktivoituu silloin, kun pelin keloilla 1 ja 5 esiintyy odotettu scatter-symboli. Scatter-symbolin esiintyessä keloilla, pelaaja saa aina sattumanvaraisen palkinnon, joka toisinaan saattaa olla vaikkapa 40-kertainen pelaajan asettamaan panokseen verraten.

Toisena pelissä esiintyy Little Gods -bonus, tarjoten pelaajalle mahdollisuuden saada voittamattoman pelikierroksen jälkeen panoksensa takaisin 4–40-kertaisena. Viimeisenä ja todella upeana bonuksena esiin astuu Treasure Pot -bonus, joka aktivoituu pelaajan saadessa scatter-symboli kolmannelle kelalle. Pelaaja voi tuolloin valita esillä olevista arkuista haluamansa, joka tuo panoksen takaisin parhaimmillaan jopa 100-kertaisena.

Pelin mahtavan ja onnistuneen lopputuloksen huomaa välittömästi tähän upeaan peliin tutustuessaan. Peli pyörii 3×5 keloilla ja pelin symbolit koostuvat kanji–symboleista sekä huikaisevan värikkäistä anime-hahmoista. Voittolinjojen määrä on todella huomattava, eli 234 voittolinjaa, joten pelaajalla on monia mahdollisuuksia muhkeisiin voittopotteihin.

Golden Tree Scatter -bonus, eli kultainen puu saattaa esiintyä missä kohtaa keloja tahansa. Kolikkopuun saadessaan pelaajalle sataa rahaa jokaiselle näkyvissä olevalle symbolille, joista jaetaan muhkeita kolikkovoittoja pelaajan pelitilille. Rahapuu ilmestyy esiin ainoastaan peruspelin kuluessa.

Treasure Pot -scatter, eli sateenkaari, jonka päästä löytyy kattilallinen kolikoita, on pelissä mahtavinta totta. Kattila täynnä kolikoita voi esiintyä kelalla 3, jolloin

pelaaja voi valita itse kattilasta voittonsa. Voiton suuruus vaihtelee panosten x20 ja x100 välillä. Kattila voi ilmestyä myös ainoastaan niin sanotun peruspelin kuluessa.

Little Gods -bonus ilmestyy edellisten tavoin näytölle vain peruspelin aikana, jolloin se jakaa pelaajan tilille voittoja niillä kierroksilla, joilla pelaaja ei ole voittanut mitään. Loppujen lopuksi pelaaja siis voittaa ja joskus jopa runsaastikin. Pelaaja voi saada voittonsa takaisin 4- tai jopa 40-kertaisena.

Kiinalaiseen uuteen vuoteen sijoittuva, mukaansatempaava kolikkopeli vie pelaajan todellisten aarteiden äärelle. Pelin upea grafiikka on toteutettu HD-laatuisena, ja äänimaailma on teemaan hienosti liittyvää kiinalaista musiikkia.

Kiinalaista uutta vuotta vietetään perinteisen rauhallisin menoin, joten tunnelma on aika lailla erilainen kuin suomalaista uutta vuotta juhliessa. Kiinalaiset kokoontuvat yhteen viettämään uuden vuoden juhlaa riippumatta siitä, missä päin Kiinaa asuvat, sillä perinteet ovat isossa maassa kaikkialla samanlaiset. Juhlijat pitävät hauskaa läheisten, kuten perheen, sukulaisten ja ystävien kanssa, syövät, juovat ja viihtyvät televisiota katsellen, erilaisia pelejä pelaten sekä teatteri- tai elokuva-esityksistä nauttien.

Uuden vuoden viettoon liittyy perinteinen uuden vuoden gaala, jota seurataan tiiviisti kaikkialla Kiinassa. Lahjojen antaminen on myös hyvin yleistä, eli lämmöllä ystävälle annetut paketit vaihtavat silloin omistajaa.

Uusi vuosi lisää Kiinan sisäistä matkailua ruuhkauttaen junat ja lentoliikenteen. Uuden vuoden juhla antaa kaivattua ja yhteiskunnallisesti sallittua taukoa arkeen, sillä lomaa vietetään seuraavaan täysikuuhun saakka. Käytännössä siis noin kahden viikon ajan, sillä loman ja uuden vuoden vietto alkaa aina aattoillasta.

Uuden vuoden perinteet ovat tärkeitä kaikille sukupolville, sillä niin seniorit kuin nuoretkin viettävät uutta vuotta samalla lailla. Uusi vuosi merkitsee myös ahkerille kiinalaisille aikaa, jolloin sukua ja perhettä saa kunnolla tavata. Perhe ja erityisesti senioreiden kunnioittaminen on Kiinassa erittäin tärkeää. Uuden vuoden vierailulla arvojärjestys on aina tärkeää, eli läheisen tai arvokkaimpien sukulaisten luona käydään aina ensin, sitten vasta muualla.

Kaiken pitää lisäksi olla uutena vuotena Kiinassa uutta, joten pukeutuminen on asiasta hyvä esimerkki. Punainen väri on kaikkialla esillä, niin pukeutumisessa, kodin sisustuksessa kuin myös rakkaudenpunaisisissa kirjekuorissa, joita jaetaan kaikkialla. Rakkautta osoittava punainen voi olla niin kauniin kirkkaanpunainen sävy, kuin myös ruusunpunainen. Kirjekuoret sisältävät useimmiten pienen rahalahjan, riippuen tietenkin aina siitä, kuinka läheisiä kirjeen antaja ja saaja ovat toisilleen.

Suomen ja Kiinan uuden vuoden vietossa on myös jotakin samankaltaista, eli ilotulitteiden ampuminen. Ilotulitteet olivat jonkin aikaa Kiinassa kiellettyjä, mutta nyt ne ovat tulleet takaisin. Tulitteilla on pitkät perinteet ja niiden avulla karkoitetaan pahoja, ei-toivottuja henkiä.

  • Tutustu peliin vaikkapa ensin leikkirahan avulla, ja sitten vain pelaamaan