Tree of Fortune kolikkopeliarvostelu

Millainen peli Tree of Fortune on?

Pelin visuaalinen maisema suorastaa henkii itämaista mystiikkaa ja onkin mainio lisä tämän peliteeman ystävien pelivalikoimiin. Näytöllä vilistää lohikäärmeet, vilkuttavat kissat, lootuksen kukat ja runsas kattaus kirjaimia, numeroita ja muita kiinalaisia hyvän onnen symboleja. Pelin värimaailma ja kuvakkeet ovat kiitettävän selkeitä.

Kuvake kirjon myötä pelaaja saakin olla silmä tarkkana, jotta orastava voitto ei mene ohi suun, vaikka peli tarjoaakin varsin makoisat voittoennusteet. Kuten tyylilajiin kuuluukin, pelin visuaalisessa puolessa on vahvasti esillä punainen ja kulta. Perinteiset kiinalaiset hyvän onnen värit. Taustalla kun on vielä miellyttävää, sopivan rauhallista, aasialaista musiikkia, niin pelimatka kohti mystistä kauko-itää voikin alkaa.

Pelin kulku

Pelin idea on varsin simppeli. Pelissä on viisi rullaa ja joissa kolme riviä näkyy kerrallaan. Tarkoitus on saada sama kuvake kullekkin rullalle. Paras tulos tulee, jos näin käy jokaisen viiden rullan kohdalla. Silloin on voitto isompi kuin, mikäli kuvake olisi ilmaantunut vain kolmelle ensimmäiselle rullalle.

Total Bet kohdasta valitaan pelattava summa per pelikolikko. Spin komento, joka ulkonäöllisesti muistuttaa tietokoneiden päivitysnappia, käynnistää pelin niin, että kaikki rullat pyörähtävät liikkeelle. Niin halutessaan voi siis pyöräyttää kaikki rullat liikkeelle tai vain yksittäisen. Kunkin rullan alla oleva summa kertoo, paljonko pyöräytys tulee maksamaan ja kohdasta ReSpin painaessa rulla pyörähtää liikkeelle. Pyöräytyksen hinta pohjautuu sen mukanaan tuomaan voittomahdollisuuteen. Mitä parempi palkinto tarjolla, sitä arvokkaampi pyöräytys. Auto Spin taas mahdollistaa omien automaattisten peliasetusten tekemisen.

Voitot ja panokset

Kaikki voitot huomioidaan vasemmalta oikealle ja vain korkein voitto per kierros maksetaan. Tämä siis tarkoittaa, että mikäli näytöllä on toivotut symbolit, mutta tyhjä rulla välissä, ei voittoa tule. Erittäin lohdullista on, että voittokuvakkeiden ei tarvitse olla samoilla riveillä, riittää kun vasemmalta oikealle lukien, joka rullalla on kaivattu kuvake. Tämän puolesta peliä ei siis kannata lukea vain vasemmalta oikealle. Vaan koska peli mahdollistaa sen, että voittavat kuvakkeet voivat olla millä tahansa rivillä voi hyväkin sarja kadota, mikäli jää huomioimatta oikean reunan rullilla piileskelevät, sekalaisessa rivissä olevat kuvakkeet.

Mikäli Onnetar niin suo ja samat symbolit löytyvät useammalta rullalta, kohdasta Pay Table löytyy palkintotaulukko, jonka pohjalta voi omaa pelitaktiikkaa hioa tai tarkastella voiton määrää. Onnettaren anti vaihtelee per symboli.

Jos Scatter eli onnenpuu, joka on kultakolikoita kasvava bonzai-puu, ilmaantuu mille tahansa 3-5delle rullalle, tuo se tullessaan 15 ilmaista pyöräytystä. Niistä kertyvän voiton voi kertoa kolmella. Myös näistä pyöräytyksistä voi tulla lisää ilmaisia pyöräytyksiä.

Ilmaisten pyöräytysten aikana ReSpin ei ole käytössä, vaan peli tekee pyöräytykset automaattisesti. Jolloin toiveikas pelaaja voi hetken keskittyä vain pitämään peukkuja potenttiaaliselle voitolleen. Myöskin on hyvä huomioida, että ilmaisten pyöräytysten kohdalle sattuessa, jos tulee vaihtaneeksi pelikolikoiden arvoa, ennen pyöräytyksiä, peruuntuvat ilmaiset pyöräytykset ja peli jatkuu normaalisti.

Onnenpuun kuvakkeen ohella, kannattaa silmällä pitää myös kultaisen lohikäärmeen symbolia. Kohdalle osuessaan se toimii wild merkkinä ja voikin saada aikaan pelin grafiikkaan sopivan, näyttävän kolikkovirran. Kultainen kukko, sekä onnea tuova, vilkuttava, kiinalainen kissa rullille sattuessaan saavat mukavasti voittolukemat nousemaan myöskin.

243 voittomahdollisuutta tuo iloisia yllätyksiä ja intohimoisimmat pelin ystävät voivat haastaa muistiaan hahmotellessaan pelistrategiaansa. Pelin teoreettinen palautus on 96,52%. Joka sinällään on varsin pelaajaa ilahduttava asia.

Pelissä olevien kolikoiden määrä on 25 mutta pelaaja itse voi määrittää pelikolikon arvon välille 0,01-1,0 euroa. Tällä on vaikutusta pyöräytysten hintaan kuin myös voiton maksuun. Joten kuvitellaan tilanne, jos pelikolikon arvo on 1 euro, ja pyöräytys maksaa 25 euroa ja kohdalle mahdollisesti osunut voitto olisi 50 euroa. Muuttuu maksun ohella voittosumma. Jos kolikon arvo on määritetty 0,01 euroon, samassa tilanteessa pyöräytys on 0,25 euroa ja voitto olisi 0,50 euroa. Voiton määrä, joka pelin symboleista muodostuu, maksetaan pelikolikoina, joiden arvo on sama kuin pelipanosta asetettaessa oli. Tämä siis vain laskennallisena esimerkkinä.

Pay table eli i-kuvake rullien alapuolella avaa palkintosummia tarkemmin.

Muuta huomioitavaa

Pelin alareunasta löytyy myöskin muita huomion arvoisia kohtia. Credit -kohta näyttää summan pelikolikkojen arvon mukaisesti, eli sen mukaan, onko pelikolikon arvoksi määritetty 0,01 vaiko 1,00 euro.

Balance puolestaan oikean, tarjolla olevan rahamäärän. Bet näyttää kuinka iso panos on asetettu seuraavalle kierrokselle oikeana rahana, huomioiden pelikolikoiden arvon . Win ilmaisee siihen asti kertyneiden voittojen määrän aiemmilta pelikierroksilta ja se on valmiiksi kerrottu valitulla kolikkojen arvolla. Teemaan sopien, hieman kiinalainen homma, mutta avautuu muutaman pyöräytyksen jälkeen kyllä. Pelistä oleva ilmaisversio soveltuu mainioisti peliin tutusmiseen.

Pelin kehittäjä on iso pelitalo Lontoosta; ISoftBet, joka tuli pelaajien tietoisuuteen 2010. Yritys omaa varsin suuren kattauksen pelejä. Ominaista heidän pelilleen on, että pelaaja voi halutessaan asettaa rajat sille millä panoksilla ja millä summalla aikarajojen sisällä haluaa pelata. Valtaosa ISoftBetin peleistä on kolikkopelejä.

Pelitalon tuoreempaa sarjaa siis edustaa Tree of Fortune, joka on julkaistu lokakuussa 2017 ja onkin löytänyt kiitettävästi paikkansa useilta kasinoilta ja se löytyy myös mobilliversiona.

Tuleeko Tree of Fortune nousemaan valmistajansa suosituimpien pelien joukkoon, sen näyttää aika. Peligenreensä verrattuna animaatioita olisi voinut tuoda peliin enemmänkin ilman, että se olisi pelikokemusta häirinnyt. Myöskään voiton kohdalle sattuessa ei tässä pelissä raketit poksahtele. Sinällään ei siis mitenkään yllätyksellinen peli. Miellyttävä asia kuitenkin on, että pelin teoreettinen palautusprosentti on sen verran hyvä, jotta pienet grafiikkaan liittyvät puutteet kyllä korvautuvat sillä. Pelin kaikkien käänteiden omaksuminen haastaakin mukavalla tavalla pelaajaansa ja vaatii tarkkuutta pelaajaltaan.