Universal Monsters: The Phantom’s Curse -kolikkopeliarvostelu

Universal Monsters: The Phantom’s Curse -pelin taustaa

Universal Monsters: The Phantom’s Curse on NetEnt -pelintarjoajan luoma kolikkopeli. Pelin inspiraationa on toiminut suosikki musikaali Phantom of the Opera eli Oopperan kummitus. Kolikkopeli koostuu 5 rullasta, 4 rivistä ja 40 voittolinjasta. Pelin palautusprosentti on 96,57 %.

Peruspeli

Pienin panos, jolla The Phantom’s Curse -peliä pystyy pelaamaan on 20 senttiä. Pelin maksimipanos sen sijaan on 200 euroa. Panosta voi säätää joko säätämällä kolikkojen määrää tai kolikon arvoa. Halutessaan pelaaja voi klikata “maksimipanos”-painiketta säätääkseen nopeasti kolikkojen määrän maksimiin valitsemallaan kolikon arvolla. Voittolinjojen määrää ei ole mahdollista muuttaa, vaan niitä on jatkuvasti käytössä 40.

Pelissä on on kymmenen erilaista perussymbolia. Parhaiten voittoja maksaa viisi Phantom-symbolia, sillä tämä 200-kertaistaa linjapanoksen. Koska voittolinjoja on 40, tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että kokonaispanos vain viisinkertaistuu. Toisiksi eniten voittoja saa viidestä Christine-symbolista, jotka 100-kertaistavat linjapanoksen. Huonoiten voittoja antavat hertta, ruutu, pata ja risti. Jos näitä symboleja saa viisi kappaletta yhtä laatua, se vain 20-kertaistaa pelaajan linjapanoksen. Tavallisesta poikkeavasti voittoyhdistelmät voivat alkaa joko vasemmanpuoleisimmalta tai oikeanpuolimmaisimmalta rullalta. Suurimmassa osassa kolikkopelejä voittoyhdistelmä voi alkaa vain vasemmalta.

Halutessaan pelaaja voi ottaa käyttöön myös automaattipelin. The Phantom’s Curse -pelissä automaattipelin kierrosmääräksi voi valita 10-1000 kierrosta. Lisäksi pelin voi laittaa pysähtymään esimerkiksi tietyn suuruiseen voittoon tai saldon pienetessä tietyllä summalla.

Erikoissymbolit ja -toiminnot

Universal Monsters: The Phantom’s Curse pelissä on kuusi erikoissymbolia ja kolme erikoistoimintoa. Erikoistoimintojen ystäville tämä peli siis tarjoaa melkoisen paljon iloa.

Wild-symbolit

The Phantom’s Curse -pelissä Wild-symbolit korvaavat perinteisesti minkä tahansa muun symbolin, paitsi Scatterin tai Bonus-symbolin. Wild-symboleja on viisi erilaista: Mask, Stacked Mask, Masked Phantom, Stacked Phantom ja Stacked Christine. Kaikki näistä symboleista ovat saman arvosia ja voivat luoda voittoyhdistelmiä keskenään. Viiden yhdistelmä mitä tahansa näistä symboleista kertoo pelaajan voittolinjakohtaisen panoksen 200-kertaisesti.

Pick and Click

Pick and Click -toiminto käynnistyy, jos ensimmäisellä rullalla näkyy kokonaisuudessaan Stacked Phantom -symboli ja viidennellä rullalla taas Stacked Christine -symboli. Toiminto koostuu kahdesta eri osasta.

Ensimmäisessä vaiheessa näytölle ilmestyy kahdeksan ruusua. Pelaaja voi klikkailla ruusuja, ja niiden takaa voi paljastua joko kolikkovoitto tai estosymboli. Pelaaja voi jatkaa tätä vaihetta niin kauan, kunnes hän valitsee estosymbolin. Tällöin hän siirtyy bonuspelin toiseen vaiheeseen.

Toisessa vaiheessa pelaajalla on valittavanaan kolme peliä. Pelaajan tulee valita yksi näistä peileistä, ja peilin takaa paljastuu joko 1x, 2x tai 3x -kertoimet ensimmäisen vaiheen kolikkovoitoille. Kun pelaaja on tehnyt valintansa, ensimmäisen vaiheen kolikkovoitto kerrotaan paljastuneella kertoimella ja maksetaan pelaajalle.

Pelin ensimmäisessä vaiheessa ruusujen takaa voi paljastua joko 20, 40 tai 100 kolikon suuruisia voittoja. Pick and Click -bonuspelistä voi voittaa korkeintaan 7200 kolikkoa.

Masked Phantom Re-spin

Masked Phantom Re-spin -uudelleenpyöräytystoiminto käynnistyy, jos ensimmäiselle rullalle tulee näkyviin kokonainen Stacked Phantom -symboli ja viidennelle rullalle kokonainen Stacked Mask -symboli. Uudelleenpyöräytystoiminnon käynnistyessä Stacked Phantom, Stacked Mask, Mask ja Phantom-symbolit muuttuvat kaikki Wild-symboleiksi ja pysyvät rullilla yhden uudelleenpyöräytyksen ajan.

Bonus- tai Scatter-symboleja ei voi ilmestyä rullille uudelleenpyöräytyksen aikana. Uudelleenpyöräytys ei voi siis myöskään käynnistää mitään bonustoimintoa tai uutta uudelleenpyöräytystä.

Ilmaiskierrokset

Jos rullille ilmestyy kolme Scatter-symbolia, tämä käynnistää ilmaiskierrostoiminnon. Scatter-symboleja voi ilmestyä vain rullille 1, 3 ja 5.

Ilmaiskierrosten ajaksi peliin ilmestyy kattokruunu, joka on kiinnitettynä köysillä rulliin. Kuhunkin rullaan menee yksi köysi. Jos rullalle ilmestyy Masked Phantom -symboli, kyseiseen rullaan liitetty köysi köysi katkeaa. Kun kaikki viisi köyttä on katkaistu, kattokruunu putoaa päättäen ilmaiskierrostoiminnon.

Masked Phantom -symboli toimii Wildina koko ilmaiskierrostoiminnon ajan. Kun tiettyyn rullaan liittynyt köysi katkeaa, kaikki kyseisellä rullalla olevat Masked Phantom -symbolit muuttuvat Stacked Masked Phantom -symboleiksi seuraavasta kierroksesta lähtien ja pysyvät tällaisina ilmaiskierrosten loppuun asti.

Ulkoasu ja äänimaailma

Pelin rullat ovat läpinäkyvät, ja rullien taustalla näkyy teatterin katsomo. Pelaaja on siis ikäänkuin teatterin lavalla. Rullilla pyörivät sekä itse Oopperan kummitus että Christine, erilaisia esineitä ja pelikorttien maat. Peli on visuaalisesti miellyttävän näköinen ja kuvitukset on hyvin tehty, mutta kokonaisuudessaan ulkoasu ei ole mitenkään kovin erikoinen. Läpinäkyvät rullat ovat oikeastaan ainoa mielenkiintoinen yksityiskohta. Toki peli on ulkoasultaan inspiraationa toimineelle musikaalille uskollinen.

Pelin taustamusiikki sen sijaan on loistava. Musiikki on hyvin dramaattista ja sopii mahtavasti teemaan. Taustamusiikissa ei myöskään toistu jatkuvasti sama lyhyt sävelkuvio, vaan melodia on oikeastaan aika pitkäkin, eikä tämän vuoksi käy heti tylsäksi. Taustamusiikin ansiosta peli on kokonaisuutena hyvin miellyttävä.

Yhteenveto

Universal Monsters: The Phantom’s Curse on peli, jota voi suositella useita voittolinjoja ja monia erikoistoimintoja sisältävien pelien ystäville. Erikoistoiminnot ovat yksi tämän pelin parhaista puolista. Ne tarjoavat mahdollisuudet hyviin voittoihin, ja lisäksi varsinkin ilmaiskierrostoiminto köyden varassa roikkuvine kattokruunuineen on melko omaperäinen.

Luonnollisesti myös Oopperan kummitus -konseptin ystäviä tämä peli varmasti miellyttää, sillä teema on toteutettu pelissä hyvin. Erityisesti kehuja saa pelin harvinaisen miellyttävä taustamusiikki. Liian usein kolikkopelien taustalla toistuu jokin hyvin lyhyt ja melkoisen ärsyttävä sävelkuvio, mutta tätä peliä voi pelata pidempäänkin mykistämättä taustamusiikkia. Pelissä tulee useiden voittolinjojen ja Wild-symbolien ansiosta voittoja suht usein, joten peli sopii myös hyvin sellaisille pelaajille, jotka eivät jaksa kauaa pyöritellä rullia ilman minkäänlaista toimintaa. Toki yksittäiset voitot ovat usein melko pieniä.

Plussat:

+ Visuaalisesti miellyttävä

+ Hyvä taustamusiikki

+ Useita erikoistoimintoja

Miinukset:

– Perussymbolit eivät tarjoa kovin hyviä voittoja